Flag

HRK-HRK OLÉ Tříbarevné višňové řezy

asi 24 porcí
Jednoduché
40
Oblíbená kombinace višní a čokolády, rychlá příprava.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
120 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
asi 680 gkompot višňový (po odkapání) bez pecek
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekCrème Olé čokoládová příchuť Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekŠlehačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné studeného
50 gčokoláda hořká strouhané
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé čokoládová příchuť Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a ručně vařečkou vypracujeme dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Korpus necháme na plechu vychladnout.

3

Na přípravu náplně vlijeme do uzavíratelné mísy kompot i se šťávou. Přilijeme smetanu, přidáme Créme Olé a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do náplně. Náplní potřeme vychladlý korpus.