COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Hroznové copánky

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

efektní

12 kusů

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Hroznové copánky

Na těsto:

450 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
175 ml mléko polotučné vlažného
100 g máslo rozpuštěného
1 ks vejce
1 ks bílek

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné
50 g cukr

Na potření:

1 ks žloutek
1 zarovnaná PL mléko polotučné

Na ozdobení:

400 g hroznové víno bez pecek
1 balíček Dort-želé čiré Dr. Oetker
250 ml voda
2 PL cukr

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo, vejce a bílek a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas podle návodu na obale, ale s 300 ml mléka a 50 g cukru a necháme vychladnout.

3

Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 12 stejných dílů. Každý díl rozdělíme na 3 díly a vytvoříme válečky dlouhé asi 15 cm. Ze třech válečků spleteme copánek, konce copánku spojíme a naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Věnečky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky žloutkem rozšlehaným v mléce. Do každého věnečku naneseme náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Doba pečení: asi 15 min.

4

Věnečky necháme vychladnout.

5

Věnečky necháme vychladnout.

6

Na ozdobení naskládáme hroznové víno do středu věnečků. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a věnečky jím pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme.

Nutriční hodnoty na recept Hroznové copánky

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1272kJ
303kcal
770kJ
183kcal
Tuky 8.8g 5.3g
Sacharidy 51g 31g
Bílkoviny 6.9g 4.2g
0 Záložka