Flag

Jablečný koláč s ořechy

asi 40 porcí
Jednoduché
60
Snadná příprava koláče pro každou příležitost
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
450 gjablek oloupaných a nastrouhaných
3 PLcitrónová šťáva (z 1 citrónu)
100 gořechy lískové nastrouhaných
200 gmáslo nebo margarínu změklého
180 gcukr
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
3 PLcitrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
3 ksvejce slepičí
300 gmouka polohrubá
0,5 balíčkyKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
0,5 KLzázvor mletého
Na posypání
100 gořechy lískové nasekaných
20 gcukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme na struhadle. Do nastrouhaných jablek přidáme citrónovou šťávu a promícháme. Nastrouhané lískové oříšky smícháme s jablky. Elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr a citrónovou kůru na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme po jednom vejce (každé vejce asi 1/2 minuty). Smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, skořicový cukr a zázvor a ve dvou dávkách zašleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni.

2

Nakonec do těsta krátce vmícháme jablka s oříšky. Těsto nalijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a uhladíme. Na povrch těsta nasypeme nasekané lískově oříšky a cukr. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Plech postavíme na kuchyňskou mřížku a koláč necháme vychladnout. Moučník doporučujeme uchovávat v chladu nejdéle dva dny.