Flag

Jablečný pohár

asi 4 porce
Středně obtížné
30
I pro zatvrzelé odpůrce vitamínů
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
400 gjablek oloupané, bez jadérek
400 mldžus jablečný nebo mošt
3 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1/2 citronu
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1 PLrum
Na ozdobení
1 ksjablko
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu poháru oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na malé kousky (kostičky) a dáme je povařit do 300 ml moštu smíchaného s vanilínovými cukry. Chvíli povaříme, aby jablka změkla a vmícháme citrónovou šťávu.

2

Ve zbylém moštu (100 ml) rozmícháme pudingový prášek a tuto směs přidáme k povařeným jablkům. Vaříme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec vmícháme lžíci rumu a nalijeme do dezertních misek nebo sklenic.

3

Necháme vychladit. Ozdobíme plátky jablek pokapaných citronovou šťávou, aby jablka nezhnědla.