Zmrazené těsto zakryjeme a necháme při pokojové teplotě rozmrazit. Rozválíme a vykrájíme 4 stejně velké čtverce (asi 16x16 cm) a 4 menší kolečka (průměr asi 3 cm).
Na náplň rozpustíme máslo na pánvy, přidáme mandle, cukr a rozinky a mícháme dřevěnou vařečkou až do zlatavého zabarvení směsi. Necháme vychladnout.
Oloupaná a zbavená jablka jadřinců naplníme připravenou náplní. Vejce rozšleháme a potřeme jím čtverce listového těsta.
Naplněná jablka posadíme vždy do středu čtverce z listového těsta, rohy těsta zvedneme a všechny čtyři přiložíme na jablko. Zpevníme přitlačením vykrojeného kolečka. Okraje čtverců stlačíme k sobě. Jablka v listovém těstě položíme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem . Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 220 °C
Horkovzdušná trouba: 200 °C
Před vyjmutím z trouby ještě jednou potřeme rozšlehaným vejcem.
Na přípravu krému promícháme ve vyšší nádobě vejce, cukr a víno.Směs vyšleháme v horké, ne vařící vodní lázni do husté pěny.
Související recepty
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Pečení
Příprava :40 Středně obtížné4 porce