COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jablkový dort s mascarpone

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Svěží dort s kakaovým těstem z Přírodního kakao Dr.Oetker a s příjemnou jablečnou náplně s vanilkovým pudingu Naturamyl Dr.Oetker a přikrytý bílou čepicí z mascarpone a smetany.

asi 12 porcí

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablkový dort s mascarpone

Na těsto:

3 ks vejce
90 g cukr
3 PL olej
70 g hladká mouka
20 g Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 KL Jedlá soda Dr. Oetker
špetka perníkové koření Dr. Oetker

Na náplň:

750 g jablka oloupané, nahrubo nastrouhané
100 g cukr
100 ml voda na podlití
2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
200 ml voda

Na potření:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
2 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
250 g mascarpone

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dopěny. Přidáme olej a mouku smíchanou s kakaem, sodou a perníkovým kořením a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 20 min.

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy, položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně jablka vložíme do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut doměkka. Pudingový prášek vymícháme s vodou a přilijeme k jablkám. Povaříme asi 2 minuty a horkou náplň nalijeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnout.

4

Na potření v míse ušleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Poté krátce zašleháme mascarpone a naneseme na náplň a uhladíme. Uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Jablkový dort s mascarpone

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1459kJ
348kcal
805kJ
192kcal
Tuky 16g 8.8g
Sacharidy 34g 19g
Bílkoviny 4.8g 2.6g
0 Záložka