Flag

Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou

asi 9 kusů
Středně obtížné
35
musíte ochutnat
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
papír na pečení
formička na vykrajování asi 9 cm

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
60 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
50 ghladká mouka
Na náplň
8 ksjablek oloupané
20 gcukr
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
Na polevu
50 gcukr
50 gmáslo
80 ghladká mouka
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
500 mlmléko polotučné
40 gcukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Zlehka vmícháme mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Oloupaná jablka nakrájíme na kostky a dusíme s cukrem a skořicovým cukrem doměkka.

3

Na posypání ručně smícháme cukr, máslo a mouku. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a při stejné teplotě jako v bodu 1. pečeme do křupava. Doba pečení: asi 10 minut

4

Z vychlazeného korpusu vykrajujeme formičkou kolečka. Formičku necháme okolo korpusu, naplníme jablky a posypeme vychladnutou drobenkou. Stejně připravíme všechna kolečka.

5

Před podáváním polijeme teplým vanilkovo-smetanovým pudingem připraveným podle návodu na obale.