Flag

Jahodové dortíky

12 porcí
Jednoduché
30
rychlé a svěží
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (20 x 30 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
2 ksbílek
2 ksžloutek
2 PLcukr
4 PLmouka polohrubá
Na náplň
1 lsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkuJahodová náplň Dr. Oetker
250 gjahody čerstvé
Na ozdobení
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni bílky dotuha. V jiné nádobě ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni žloutky s cukrem do husté pěny, pak postupně vmícháme mouku a na závěr vařečkou jemně vmícháme ušlehané bílky.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Na přípravu náplně připravíme dvě jahodové náplně podle návodu na obale.

4

Po upečení necháme korpus vychladnout.

5

Třetinu ušlehané náplně natřeme na korpus a druhou třetinu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Čerstvé jahody pravidelně rozmístíme na náplň a zakryjeme zbylou náplní a uhladíme. Necháme v lednici vychladit.

6

Dort-želé připravíme podle návodu na obale. Jakmile želé začíná houstnout, nalijeme rovnoměrně na vychlazený dezert. Necháme opět v lednici vychladit a ztuhnout.

7

Servírujeme nakrájené ostrým nožem na kostky a ozdobíme zbylou náplní v cukrářském sáčku.