Flag

Jahodovo-fíkový džem

5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Jahodovo-fíkový džem na všestranné použití, který si rychle a jednoduše připravíte s pomocí želírovacího cukru se stévií Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
350 gjahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
350 gfíky (očištěné a nakrájené na malé kousky)
1 balíčekŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na přípravu džemu vložíme ovoce do hrnce. Přidáme Želírovací cukr se stévií, vanilkovou pastu a kyselinu a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.