COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jahodovo-rebarborový koláč

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Báječný špaldový koláč s jahodami a rebarborou.

asi 12 porcí

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-rebarborový koláč

Na těsto:

400 g špaldová mouka
50 g mleté mandle
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
70 ml javorový sirup
100 g máslo změklé
100 ml olej
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na obložení:

200 g jahody , očištěné a nakrájené na kousky
500 g rebarbora , očištěná a nakrájená na kostky
2 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 26 cm)

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s mandlemi, sodou a citrónovou kůrou. Přidáme sirup, máslo, olej a pastu a ručně vypracujeme dohladka. Asi 90 % těsta naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně přitlačíme ke dnu.

2

Jahody a rebarboru naneseme na těsto. Na povrch nadrobíme zbylé těsto a posypeme citrónovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 30 min.

3

Před podáváním můžeme koláč zlehka poprášit moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-rebarborový koláč

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 651kJ
155kcal
17kJ
4kcal
Tuky 15g 0.4g
Sacharidy 6.3g 0.2g
Bílkoviny 0.5g 0g
0 Záložka