Flag

Jahodovo růžový sirup

asi 1700 mililitrů
Jednoduché
40
Chutný sirup nejen pro romantické duše si rychle a jednoduše můžete připravit i Vy pomocí Sirupfixu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Sirup ředíme studenou vodou a můžeme podávat s ledem a s kousky jahod.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1000 gjahody očištěné a rozmixované
100 mlvoda
růže chemicky neošetřené - 20 květů
2 kslimetka chemicky neošetřená
200 mlrůžové víno
1000 gcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na přípravu sirupu jahody vložíme do hrnce, rozmixujeme a přidáme vodu. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 až 10 minut povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté přidáme okvětní plátky růží, šťávu z limetek, víno a cukr smíchaný se Sirupfixem. Důkladně promícháme, dokud se cukr nerozpustí a uložíme přes noc do chladničky.  

2

Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Náš tip

  • Sirup ředíme studenou vodou a můžeme podávat s ledem a s kousky jahod.