Flag

Jahodovo-rybízový džem - klasický

asi 4 sklenice
Jednoduché
40
Lehce pikantní chuť
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
700 gjahody očištěných a nakrájených na malé kousky
300 grybíz červený očištěného a zbaveného stonku
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kgcukr
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Ve velkém hrnici promícháme jahody a červený rybíz. Obsah balíčku Gelfix Klasik smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme .

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených šroubovacích sklenic až po okraj. Uzavřeme pečlivě, sklenice otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme odstát (sklenice s klasickými víčky neotáčíme).

4

Uložíme do chladu, otevřené sklenice uchováváme v chladničce.