Flag

Jahodový dort Schwarzwald

asi 12 porcí
Náročné
40
Neodolatelná slavnostní  kombinace chutí  
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud připravujeme dort pro děti, griotku nepoužijeme.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)

Přísady

Na těsto
4 ksvejce
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 ghladká mouka
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
25 gGustin bez lepku Dr. Oetker
25 gHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
300 gjahody
50 gčokoláda mléčná
500 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 zarovnané PLcukr
2 PLgriotka
Na ozdobení
6 PLgriotka
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
50 gčokoláda mléčná
350 gjahody
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem v míse elektrickým ručením šlehačem na středním stupni do pěny. Prosejeme mouku, kypřicí prášek, škrob, kakao a krátce vmícháme na nejnižším stupni do vaječné pěny. Těsto dohladka rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Okraj formy uvolníme a odstraníme, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku, odstraníme dno formy a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně překrojíme a spodní část korpusu položíme na dortový podnos.

3

Na přípravu náplně jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Čokoládu nasekáme na malé kousky nebo vytvoříme hoblinky. Elektrickým ručním šlehačem na středním stupni ušleháme smetanu ke šlehání se Smeta-fixem, vanilínovým cukrem a cukr dotuha. Krátce ručně vmícháme griotku. Polovinu smetany smícháme s čokoládou a do druhé poloviny vmícháme kousky jahod.

4

Spodní část korpusu pokapeme 2 PL griotky a potřeme smetanovou náplní s jahodami. Položíme střední část korpusu a pokapeme 2 PL griotky, potřeme smetanovou náplní s čokoládou. Zakryjeme poslední částí korpusu a pokapeme 2 PL griotky.

5

Na ozdobení vyšleháme smetanu ke šlehání s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Potřeme povrch i okraje dortu. Z čokolády vytvoříme hoblinky a obsypeme okraj dortu. Jahody omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky a dort ozdobíme.

Náš tip

  • Pokud připravujeme dort pro děti, griotku nepoužijeme.