Flag

Jahodový džem s kousky ovoce a skořicí

asi 5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
30
Lahodné chuti jahod v kombinaci se skořicí nikdo neodolá. Připravte si tuto pochoutku i Vy s Pektinem Dr. Oetker. Recept připravila foodblogerka LaPetit.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na zkoušku tuhnutí použijeme talířek, který si dopředu vychladíme v chladničce. Rychleji tak zjistíme, zda džem tuhne.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgjahody očištěné
1 KLskořice mletá
500 gcukr
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
1 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Do hrnce vložíme ¾ jahod a rozmixujeme je tyčovým mixérem na pyré. Přidáme zbylé jahody nakrájené na kousky. Smícháme ½ balíčku pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a skořici, opět přivedeme do varu a za stálého míchání směs důkladně povaříme 5 minut.

3

Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.

4

Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

5

Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.


Na zpracování 2 kg jahod použijeme celý balíček Pektinu Dr. Oetker a dvojnásobné množství ostatních surovin.

Náš tip

  • Na zkoušku tuhnutí použijeme talířek, který si dopředu vychladíme v chladničce. Rychleji tak zjistíme, zda džem tuhne.