Flag

Jahodový sirup s limetkou

asi 1500 mililitrů
Jednoduché
40
Připravte si i Vy na horké letní dny domácí jahodový sirup s osvěžující limetkou. Se Sirupfixem Dr. Oetker je to tak jednoduché!
Přísady
Příprava
Náš tip
Limetky můžeme nahradit citrónem anebo pomerančem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na sirup
1000 gjahody očištěné a rozmixované
750 mlvoda
2 kslimetka chemicky neošetřená
1000 gcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na přípravu sirupu jahody vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme limetky nakrájené na tenké plátky. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání 5 až 10 minut povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté přidáme cukr smíchaný se Sirupfixem, důkladně rozmícháme a uložíme přes noc do chladničky.  

2

Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Náš tip

  • Limetky můžeme nahradit citrónem anebo pomerančem.