Flag

Jahodový sirup s mátou

asi 1500 mililitrů
Jednoduché
40
Připravte si i Vy chladivé občerstvení ze šťavnatých jahod a lístků máty peprné jednoduše se Sirupfixem Dr. Oetker!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na sirup
1 kgjahody očištěné a rozmixované
500 mlvoda
2 hrstimáta (lístky)
1 kgcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na přípravu sirupu jahody vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme lístky máty. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme zchladnout. Poté přidáme cukr se Sirupfixem, důkladně rozmícháme a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.


Sirup po otevření skladujeme v chladničce. Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.