Flag

Jahodový sněhový dort  

asi 16 porcí
Středně obtížné
40
Nadýchaný
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
3 ksžloutek
75 gcukr
špetkasůl
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
75 gmáslo nebo margarín - změklé
100 ghladká mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na sníh
3 ksbílek
125 gcukr
100 gmandle (plátky)
Na náplň
500 gjahody (čerstvé)
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
200 mlvoda
2 zarovnané PLcukr
400 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, solí, vanilínovým cukrem a máslem nebo margarínem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme.

2

V míse vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh. Sníh rozdělíme na těsto do obou forem a uhladíme. Posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

3

Korpusy necháme vychladnout. Poté je uvolníme z formy. Jeden položíme na podnos a druhý ostrým nožem nakrájíme na 16 dílů.

4

Na přípravu náplně jahody omyjeme a 8 větších jahod odložíme stranou. Zbytek jahod nakrájíme na menší kousky. Dort-želé připravíme podle návodu na obale, ale jen s 200 ml vody a 2 PL cukru. Do želé vmícháme nakrájené jahody a necháme vychladnout.

5

Smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

6

Na korpus naneseme želé s jahodami. Na povrch naneseme šlehačku a uhladíme. Odložené jahody rozkrojíme a neneseme po celém obvodu na šlehačku. Nakrájený korpus naskládáme na povrch dortu ve tvaru vějíře a do podávání uložíme do chladničky. Před podáváním můžeme dort posypat moučkovým cukrem.