Flag

Jednoduchá pomerančová marmeláda

asi 3 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
25
Zavařujeme po celý rok s Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Sklenice během fáze chladnutí několikrát obrátíme, aby se kousky pomerančů lépe rozptýlily.Zavařeniny ukládáme na chladném, suchém místě. Otevřenou marmeládu uložíme do chladničky a rychle spotřebujeme.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
7 kspomeranč
400 mlšťáva pomerančová
500 gcukr
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
2 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
3 kssklenice vč. víčka
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Pomeranče oloupeme, přitom odstraníme bílou vnitřní slupku a rozmixujeme ponorným ručním mixérem společně s pomerančovou šťávou ve větším hrnci.

2

Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme se 2 lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu. Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Na talířek kápneme1-2 kávové lžičky horké marmelády. Pokud je marmeláda po vychladnutí málo tuhá, vmícháme 2 zarovnané kávové lžičky Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

4

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Sklenice během fáze chladnutí několikrát obrátíme, aby se kousky pomerančů lépe rozptýlily.Zavařeniny ukládáme na chladném, suchém místě. Otevřenou marmeládu uložíme do chladničky a rychle spotřebujeme.