Na přípravu těsta smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem, máslem a vejci elektrickým ručním šlehačem nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 2 minuty. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy . Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Pak nožem uvolníme okraj formy a korpus přendáme na servírovací talíř. Kolem korpusu připevníme očištěný okraj z dortové formy.
Na přípravu krému uvaříme puding podle návodu, ale pouze se 400 ml mléka a cukrem. Uvařený puding necháme 15 minut zchladnout a poté rozetřeme na korpus. Necháme zcela vychladnout.
Jahody nakrájíme na silnější podélné plátky a vyskládáme je od středu dortu (tvoříme kruhy z jahod). Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale. Polijeme jím jahody a necháme ztuhnout. Po úplném ztuhnutí uvolníme nožem okraj formy a sundáme ho z dortu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení