Flag

Jemný vanilkový krém s ovocem

asi 4 porce
Jednoduché
15
Ze dvou krémů
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
250 gostružiny nebo jiné drobného ovoce
125 gtvaroh polotučný měkký
150 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 PLcukr krupice
Na vanilkový krém
300 mlmléko polotučné studené
100 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
125 gtvaroh polotučný měkký
50 mlmléko polotučné
1 - 2 PLcukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Ovocný krém: Několik kusů ovoce si odložíme stranou na zdobení. Zbylou část ovoce rozmačkáme, přecedíme přes síto a vymícháme společně s tvarohem v hladkou směs. Smetanu vyšleháme s vanilínovým cukrem a zlehka vmícháme do tvarohu s ovocem. Ovocný krém dochutíme 1 lžící cukru.

2

Vanilkový krém: 300 ml studeného mléka, smetanu a Créme Olé (připravený podle návodu) dáme do vyšší nádoby. Ručním šlehačem rozmícháme nejprve na nejnižším stupni, pak krátce asi 3 minuty na vyšším stupni tak, aby vznikl krém. Tvaroh vymícháme s mlékem a přidáme do vanilkového krému. Dochutíme cukrem.

3

Ovocným a vanilkovým krémem střídavě naplníme skleněné poháry a dozdobíme ovocem. Podáváme chlazené.