Flag

Karamelová žebírka marinovaná v černém pivu

asi 4 porce
Jednoduché
30
Skvělou karamelovou chuť žebírkám dodá Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker. Vyzkoušejte i přípravu na grilu!
Přísady
Příprava
Náš tip
Karamelová žebírka můžete připravovat také na zahradním grilu. Pro pikantnější chuť přidejte do marinády trochu chilli.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgvepřová žebírka
1 PLsůl
4 ksstroužek česneku
2 KLkmín mletý
500 mlpivo černé
1 kspomeranč
1 kscitrón
2 PLzázvor čerstvý, strouhaný
4 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
2 PLmed
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Žebírka omyjeme a osušíme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. Uložíme do pekáče.

2

Pomeranč a citrón vymačkáme, přidáme strouhaný zázvor, karamelový cukr a med. Marinádou potřeme připravená žebírka a zalijeme černým pivem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Po upečení ihned podáváme s čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem.

Náš tip

  • Karamelová žebírka můžete připravovat také na zahradním grilu. Pro pikantnější chuť přidejte do marinády trochu chilli.