Flag

Karamelové větrníky

asi 22 porcí
Středně obtížné
60
Neodolatelné zákusky na každou oslavu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 mlvoda
100 mlolej
špetkasůl
200 ghladká mouka
5 ksvejce slepičí
Na vanilkový krém
200 mlmléko polotučné
75 gcukr krupice
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Na karamelovou šlehačku
350 - 375 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme olej a sůl a vsypeme mouku. Za stálého míchání připravíme těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Odstavíme z plotny. Přidáváme vejce a vyšleháme dohladka.

2

Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme věnečky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotevíráme!

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Na přípravu vanilkového krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně vmícháme do vychladlého pudingu.

4

Na přípravu karamelové šlehačky vyšleháme smetanu dotuha a vmícháme cukry.

5

Upečené větrníky ihned rozřízneme a necháme vychladnout.

6

Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém, na něj karamelovou šlehačku a přiklopíme vrchní díl větrníku.