Flag

Královská koruna

asi 12 porcí
Středně obtížné
80
Pro každou malou princeznu i malého prince. Originální dort na každou dětskou oslavu provoněný jablky se Skořicovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 kusůvejce slepičí
130 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
160 ghladká mouka
50 gmandle plátky
Na náplň
900 gjablek (oloupané a nakrájené na kostičky)
370 mldžus jablečný
šťáva z 1 citrónu
90 gcukr
2 balíčkyDort-želé čiré Dr. Oetker
3 zarovnané PLGustin bez lepku Dr. Oetker
60 mldžus jablečný
Na ozdobení
korpusové drobečky
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
špejle 8 ks
maliny 8 ks
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a skořicovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku a vyšleháme na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a posypaném plátky mandlí a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus jednou podélně rozřízneme. Ze spodního dílu opatrně stáhneme papír na pečení a opět ho vložíme do očištěné dortové formy. Horní díl korpusu rozřežeme na 8 trojúhelníků. Každý trojúhelník seřízneme tak, aby byl vysoký 8 cm. Odřezané korpusové kousky v misce rozdrobíme, smícháme se skořicovým cukrem a odložíme stranou.

3

Na přípravu náplně vložíme do hrnce jablka. Přidáme džus 370 ml, citrónovou šťávu a cukr. Vše přivedeme k varu a na mírném stupni za občasného míchání povaříme asi 5-7 minut (dle tvrdosti jablek). Dort-želé a škrob rozmícháme v jablečném džusu 60 ml a přidáme do hrnce k jablkům. Krátce povaříme do zhoustnutí a odstavíme.

4

Trojúhelníky postavíme pravidelně po obvodu do formy na spodní část korpusu.

5

Do středu opatrně nalijeme jablečnou náplň a uhladíme až ke krajům formy.

6

Na ozdobení do středu naneseme drobečky z korpusu se skořicovým cukrem. Špejle zapíchneme přes špičku trojúhelníku a ozdobíme malinou.

7

Dort uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout.