COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Krémeš Tatry

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Srdeční záležitost, kterou musíte ochutnat. Spojení krému se Zlatého klasu, šlehačky  a těsta si prostě zamilujete.

asi 24 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Krémeš Tatry

Na těsto:

250 ml voda
80 ml olej
špetka sůl
220 g hladká mouka
6 ks vejce

Na krém:

300 g cukr
150 ml voda
500 ml mléko polotučné
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
250 g máslo změklé
50 g ořechy vlašské mleté

Na ozdobení:

750 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
3 zarovnaných PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta nalijeme do kastrůlku vodu. Přidáme olej a sůl a přivedeme k varu. Poté vmícháme mouku a vymícháme dohladka. Odstavíme z plotny, těsto přeneseme do mísy a necháme ho zchladnout. Do těsta zašleháme vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto stejnoměrně rozdělíme na 2 vymazané plechy a pomocí stěrky uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Doba pečení: asi 20 min.

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému ve větším hrnci zkaramelizujeme cukr. Opatrně přilijeme vodu a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme Zlaté klasy a vlijeme je do karamelu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Nakonec do krému zašleháme máslo a vmícháme ořechy. Na jeden z plátů naneseme krém a stejnoměrně ho rozetřeme.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na krém a zakryjeme druhým plátem. Povrch Krémešů posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Krémeš Tatry

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1438kJ
343kcal
1131kJ
270kcal
Tuky 26g 20g
Sacharidy 23g 18g
Bílkoviny 4.9g 3.9g
0 Záložka