Flag

Krémeš Tatry

asi 24 porcí
Středně obtížné
70
Srdeční záležitost, kterou musíte ochutnat. Spojení krému se Zlatého klasu, šlehačky  a těsta si prostě zamilujete.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
250 mlvoda
80 mlolej
špetkasůl
220 ghladká mouka
6 ksvejce slepičí
Na krém
300 gcukr
150 mlvoda
500 mlmléko polotučné
2 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
250 gmáslo změklé
50 gořechy vlašské mleté
Na ozdobení
750 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
3 zarovnaných PLmoučkový cukr
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta nalijeme do kastrůlku vodu. Přidáme olej a sůl a přivedeme k varu. Poté vmícháme mouku a vymícháme dohladka. Odstavíme z plotny, těsto přeneseme do mísy a necháme ho zchladnout. Do těsta zašleháme vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto stejnoměrně rozdělíme na 2 vymazané plechy a pomocí stěrky uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému ve větším hrnci zkaramelizujeme cukr. Opatrně přilijeme vodu a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme Zlaté klasy a vlijeme je do karamelu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Nakonec do krému zašleháme máslo a vmícháme ořechy. Na jeden z plátů naneseme krém a stejnoměrně ho rozetřeme.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na krém a zakryjeme druhým plátem. Povrch Krémešů posypeme moučkovým cukrem.