Flag

Kremrole s citrónovým krémem

12 porcí
Jednoduché
55
Křehké, svěží, dokonale citrónové a rozplývající se na jazyku kremrole s Třtinovým cukrem citrónovým Dr.Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro zjednodušení receptu můžeme z listového těsta upéct dva stejné pláty a citrónovým sněhem je promazat. Nakrájíme ostrým nožem na stejné řezy a pocukrujeme.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
trubičky na pečení kremrolí
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
400 glistové těsto
trochuvoda
1 ksvejce
Na krém
3 ksbílek
240 gcukr
3 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1

Na přípravu kremrolí těsto pomocí válečku vyválíme na plát asi 3 mm. Těsto pomocí rádýlka nakrájíme asi na 2 cm široké pruhy. Pruhy potřeme pomocí mašlovačky vodou a navineme od užšího kraje k širšímu na trubičky. Kremrole naneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Ještě teplé kremrole stáhneme z trubiček od širšího kraje k užšímu a necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse ve vodní horké lázni vyšleháme bílky s cukrem a třtinovými cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Krémem naplníme cukrářský sáček a naplníme jím kremrole. Povrch kremrolí poprášíme moučkovým cukrem.

Náš tip

  • Pro zjednodušení receptu můžeme z listového těsta upéct dva stejné pláty a citrónovým sněhem je promazat. Nakrájíme ostrým nožem na stejné řezy a pocukrujeme.