COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lemon tart

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Pro velikonoční pohodu

asi 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Lemon tart

Na těsto:

130 g mouka polohrubá
40 g moučkový cukr
½ KL sůl
120 g máslo nebo margarín změklý
2 ks vejce

Na náplň:

200 g máslo pomazánkové
90 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
2 PL citrónová šťáva (ze 2 citrónů)
2 ks vejce
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker

Na ozdobení:

300 g zakysaná smetana
citrón chemicky neošetřený
trochu máta nebo meduňka - lístky

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rovnoměrně naneseme na dno a na okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 15 min.

2

Korpus necháme mírně zchladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovou šťávou, vejci, kůrou a barvou elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Náplň naneseme na korpus. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 30 min.

4

Na horký koláč naneseme zakysanou smetanu, uhladíme a necháme vychladnout.

5

Na ozdobení nakrájíme citrón na tenké plátky a naneseme na koláč. Dozdobíme lístky máty nebo meduňky a uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Lemon tart

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1477kJ
353kcal
1524kJ
364kcal
Tuky 28g 29g
Sacharidy 17g 18g
Bílkoviny 4.6g 4.7g
0 Záložka