Flag

Letní džem z broskví a meruněk

asi 4 sklenice
Jednoduché
40
Něžné ovocné pohlazení z letního ovoce se sníženou energetickou hodnotou si můžete připravit i Vy s Želírovacím cukrem se stévií Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Aby si džem zachoval jasnou barvu, doporučujeme broskve a meruňky oloupat.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
250 gbroskve (očištěné a odpeckované)
300 gmeruňky (očištěné a odpeckované)
200 mldžus multivitamínový
1 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce nadrobno nakrájené ovoce. Přidáme džus, kyselinu a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citronové Dr. Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Tip: Aby si džem zachoval jasnou barvu, doporučujeme broskve a meruňky oloupat.