COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Linecká kolečka se sněhovým věnečkem

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

křehká jednohubka

asi 35 kusů

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Linecká kolečka se sněhovým věnečkem

Na linecké těsto:

400 g hladká mouka
100 g moučkový cukr
200 g máslo nebo margarín - změklé
1 ks vejce

Na bezé:

4 ks bílek
320 g cukr
1 PL citrónová šťáva

Na ozdobení:

340 g kompot ananasový (po odkapání)
1 balíček Dort-želé žluté Dr. Oetker
250 ml šťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
1 PL cukr
½ KL Aroma citrónové Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: 12 min.

2

Kolečka necháme vychladnout.

3

Na přípravu bezé v míse vyšleháme z bílků, cukru a citrónové šťávy elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Sněhem naplníme cukrářský sáček a tvoříme na plechu vyloženém papírem na pečení věnečky ve velikosti koleček. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 90°C

Horkovzdušná trouba: 70°C

Doba sušení: asi 60 min.

4

Věnečky necháme vychladnout.

5

Na ozdobení necháme kompot na sítku odkapat a zachytíme. Dort-želé připravíme se šťávou a cukrem podle návodu na obale a na konci vaření přidáme aroma a kůru. Na kolečka položíme věnečky, do středu vložíme ananas, na který pomocí lžíce naneseme želé a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Linecká kolečka se sněhovým věnečkem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 599kJ
143kcal
1221kJ
291kcal
Tuky 5.1g 10g
Sacharidy 20g 41g
Bílkoviny 1.6g 3.3g
0 Záložka