Flag

Linecká kolečka se sněhovým věnečkem

asi 35 kusů
Středně obtížné
50
křehká jednohubka
Přísady
Příprava
Náš tip
Kolečka můžeme slepit krémem, který připravíme ze Zlatého klasu Dr.Oetker. Pro snadnější vytvoření velikosti věnečků použijeme pečící papír z pečení koleček, na kterém nám zůstaly obrysy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
formička na vykrajování ve tvaru kolečka (Ø 7 cm)
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na linecké těsto
400 ghladká mouka
100 gmoučkový cukr
200 gmáslo nebo margarín - změklé
1 ksvejce slepičí
Na bezé
4 ksbílek
320 gcukr
1 PLcitrónová šťáva
Na ozdobení
340 gkompot ananasový (po odkapání)
1 balíčekDort-želé žluté Dr. Oetker
250 mlšťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
1 PLcukr
0,5 KLAroma citrónové Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Dort-želé žluté Dr. Oetker
Picture - Aroma citrónové Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm. Formičkou vykrajujeme kolečka a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Kolečka necháme vychladnout.

3

Na přípravu bezé v míse vyšleháme z bílků, cukru a citrónové šťávy elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Sněhem naplníme cukrářský sáček a tvoříme na plechu vyloženém papírem na pečení věnečky ve velikosti koleček. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 90 °C

Horkovzdušná trouba: 70 °C

4

Věnečky necháme vychladnout.

5

Na ozdobení necháme kompot na sítku odkapat a zachytíme. Dort-želé připravíme se šťávou a cukrem podle návodu na obale a na konci vaření přidáme aroma a kůru. Na kolečka položíme věnečky, do středu vložíme ananas, na který pomocí lžíce naneseme želé a necháme ztuhnout.

Náš tip

  • Kolečka můžeme slepit krémem, který připravíme ze Zlatého klasu Dr.Oetker. Pro snadnější vytvoření velikosti věnečků použijeme pečící papír z pečení koleček, na kterém nám zůstaly obrysy.