Flag

Lízátka Pavlova

24 kusů
Jednoduché
115
Příprava sněhového těsta nebyla nikdy jednodušší! Prvotřídní 100% sušené pasterizované vaječné bílky Dr. Oetker z chovů slepic ve volném výběhu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
špejle

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Zdobení pestré Dr. Oetker
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Zdobení pestré Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Sníh rozdělíme na tři díly a každý z nich obarvíme jinou barvou. Obarvený sníh střídavě naneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme lízátka, do kterých zasuneme špejli a ozdobíme zdobením. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a lízátka necháme v uzavřené troubě vychladnout.