Flag

Malinové pusinky

asi 20 kusů
Jednoduché
115
Příprava sněhového těsta nebyla nikdy jednodušší! Prvotřídní 100% sušené pasterizované vaječné bílky Dr. Oetker z chovů slepic ve volném výběhu.
Přísady
Příprava
Náš tip
Můžeme vytvořit i barevné pusinky. Do těsta přidáme libovolnou Barvu gelovou potravinářskou Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
Na slepení a ozdobení
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker
400 - 500 mlsmetana ke šlehání 33%
Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme sněhem a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme pusinky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a pusinky necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na slepení vyšleháme náplň se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme smetanovou náplní, se kterou slepíme vždy dvě pusinky k sobě.

Náš tip

  • Můžeme vytvořit i barevné pusinky. Do těsta přidáme libovolnou Barvu gelovou potravinářskou Dr. Oetker.