Flag

Malinový džem s čokoládou

asi 4 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
35
Tenhle čokoládový sen každého mlsouna si jednoduše můžete připravit i Vy s Gelfixem Super 3:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
100 gčokoláda hořká
1 kgmaliny
1 balíčekGelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 gcukr
Picture - Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
1

Čokoládu nasekáme na menší kousky. Do většího hrnce vložíme maliny. Obsah balíčku Gelfixu Super 3:1 smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého mícháni asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a směs přivedeme do varu. Přidáme čokoládu a za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1 - 2 KL práve uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Sebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.