Flag

Malinový topping s granátovým jablkem

4 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
40
Topping ideální na ochucení a ozdobení palačinek, zmrzliny a jiných dezertů. Připravte si ho doma i Vy, s Gelfixem Klasik 1:1 od Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Topping se hodí na čerstvé pečivo, vánočku, nebo ohřátý na zmrzlinový pohár.
Náš tip
Když chceme topping bez pecek, po přidání granátového jablka směs rozmixujeme a přecedíme.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
600 gmaliny očištěné
2 ksgranátové jablko
1 kgcukr
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1 citrónu
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu toppingu vložíme do většího hrnce maliny. Pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme a přidáme vyloupané zrníčka granátových jablek. Přidáme obsah balíčku Gelfixu smíchaný se 2 lžícemi cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru a citrónovou šťávu a přivedeme do varu. Za stáleho míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného toppingu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 1 zarovnanou KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Topping se hodí na čerstvé pečivo, vánočku, nebo ohřátý na zmrzlinový pohár.
  • Když chceme topping bez pecek, po přidání granátového jablka směs rozmixujeme a přecedíme.