Flag

Marcipánové rohlíčky

16 kusů
Jednoduché
40
sladká svačinka
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo Polevy tmavé Dr.Oetker můžeme použít také Polevu světlou Dr.Oetker nebo Polevu De Luxe Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
400 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
25 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné vlažného
2 ksvejce slepičí
75 gmáslo rozpuštěného
Na náplň
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Na potření
1 zarovnaná PLmléko polotučné
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 35 cm. Marcipán vyválíme stejným způsobem na kruh o stejném průměru jako těsto, položíme na těsto a nakrájíme na 16 stejně velkých dílů. Po obvodu kruhu nastrouháme polevu. Každý kousek zarolujeme směrem ke špičce. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení tak, aby špička rohlíčku byla vespod. Rohlíčky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Rohlíčky necháme zchladnout. Můžeme podávat vlažné.

Náš tip

  • Místo Polevy tmavé Dr.Oetker můžeme použít také Polevu světlou Dr.Oetker nebo Polevu De Luxe Dr.Oetker.