Flag

Máslový koláč s višněmi

asi 20 porcí
Jednoduché
40
Jednoduchý moučník pro chvíle pohody
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker (součástí balení Buchet Dr.Oetker)
260 mlmléko polotučné vlažného
100 gmáslo rozpuštěného a vychladlého
Na náplň
350 gkompot višňový (po odkapání)
400 mlšťáva z kompotu (případmě doplněné vodou)
1 balíčekCukrárenské želé červené Dr. Oetker
2 PLcukr
100 gmáslo
100 gmandle plátků
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker  (součástí balení Buchet Dr.Oetker)
Picture - Cukrárenské želé červené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs na přípravu buchet, droždí, mléko a máslo ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěnu nádoby. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 45–60 minut kynout.

2

Na přípravu náplně necháme višně odkapat a šťávu přitom zachytíme. Želé připravíme se 400 ml šťávy a cukrem podle návodu na obale. Vmícháme višně a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o velikosti 30 x 40 cm. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech.

4

Na těsto rovnoměrně rozložíme vločky másla. Povrch posypeme mandlemi. Smícháme cukr a vanilínový cukr a nasypeme na mandle. Pomocí dvou kávových lžiček naneseme na povrch těsta hromádky višní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

5

Koláč necháme vychladnout na plechu.