Flag

Medové řezy

asi 24 porcí
Jednoduché
40
ke kávě
Přísady
Příprava
Náš tip
Meruňkový džem na potření můžeme krátce rozmixovat ponorným mixérem. Medové řezy důkladně zabalíme a necháme několik dnů rozležet, aby se plně rozvinulo aroma. Místo Polevy tmavé Dr.Oetker můžeme použít Polevu světlou Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
250 gmed tekutého
125 gmáslo nebo margarínu rozpuštěného
2 ksvejce slepičí
3 KLcitrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeho citrónu
375 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
100 gořechy lískové mletých
100 grozinky
2 PLmléko polotučné
Na ozdobení
5 PLdžem meruňkový
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
trochuořechy vlašské nebo mandlí
Picture - Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme med s máslem, vejci, kořením a kůrou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem a šleháme krátce na středním stupni. Opatrně vařečkou vmícháme oříšky a rozinky. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Potřeme mlékem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Horký moučník potřeme džemem a necháme vychladnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a moučník polijeme. Dozdobíme ořechy a mandlemi a necháme polevu ztuhnout.

Náš tip

  • Meruňkový džem na potření můžeme krátce rozmixovat ponorným mixérem. Medové řezy důkladně zabalíme a necháme několik dnů rozležet, aby se plně rozvinulo aroma. Místo Polevy tmavé Dr.Oetker můžeme použít Polevu světlou Dr.Oetker.