COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Meruňkovo-mandlová srdíčka

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

z lásky

asi 12 kusů

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Meruňkovo-mandlová srdíčka

Na těsto:

375 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
125 g máslo změklého nebo margarínu
125 g tvaroh polotučný měkkého
1 ks vejce

Na náplň:

470 g kompot meruňkový (po odkapání)
1 balení Marcipán Dr. Oetker
125 g tvaroh polotučný měkkého

Na ozdobení:

2 PL džem meruňkový
50 g mandle - plátků

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, tvaroh a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně necháme meruňky na sítku odkapat. Marcipán nakrájíme na menší kousky a v míse s tvarohem pomocí mixéru rozmixujeme dohladka.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm a pomocí formičky vykrajujeme srdíčka. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Srdíčka potřeme náplní tak, aby zůstal volný okraj široký asi 1 cm. Na náplň naneseme meruňky řeznou stranou dolů. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 20 min.

4

Na ozdobení plátky mandlí opražíme na pánvi bez tuku a necháme vychladnout. V kastrůlku zahřejeme džem. Pomocí štětce nebo mašlovačky upečená srdíčka potřeme a posypeme plátky mandlí.

Nutriční hodnoty na recept Meruňkovo-mandlová srdíčka

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1533kJ
366kcal
1133kJ
270kcal
Tuky 15g 11g
Sacharidy 50g 37g
Bílkoviny 7.8g 5.7g
0 Záložka