Flag

Meruňkový rýžový nákyp

2 porce
Jednoduché
30
Sladké potěšení pro celou rodinu v podobě rýžového nákypu z Ryžové kaše meruňkové Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 balíčekRýžová kaše meruňka Dr. Oetker
150 mlvoda horká
1 ksžloutek
20 gmáslo rozpuštěné
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
ovoce z kompotu (meruňky, švestky, višně apod.) důkladně odkapané
0,5 KLskořice mletá
1 ksbílek
10 gcukr
Ještě potřebujeme
zapékací nádoba
elektrický ruční šlehač
Picture - Rýžová kaše meruňka Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Kaši s horkou vodou v míse připravíme podle návodu na obale a necháme asi 5 minut odstát. Přidáme žloutek, máslo a vanilkový cukr a zamícháme. Naneseme do máslem vymazaných misek na zapékání. Na povrch rozložíme odkapané ovoce a posypeme skořicí. Z bílku a cukru vyšleháme tuhý sníh, který naneseme na ovoce a vložíme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C