Flag

Mikulášské makronky

asi 25 kusů
Středně obtížné
40
čertovsky dobré
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Najemno namleté mandle je možné nahradit mandlovou moukou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 ksbílek
100 gcukr
100 gmandle (najemno namleté)
160 gmoučkový cukr
Na náplň
150 gtvaroh polotučný
2 zarovnaná KLskořice mletá
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 baleníVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1 zarovnaná PLdžem brusinkový
Na ozdobení
1 ksZdobicí poleva bílá Dr. Oetker
1 baleníZdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Zdobicí poleva bílá Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr a šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Nakonec zlehka vmícháme namleté mandle smíchané s moučkovým cukrem. Cukrářský sáček naplníme těstem a na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme pusinky o Ø asi 3 cm. Plechy několikrát bouchneme o podložku, aby se makronky zbavily vzduchových bublin. Makronky necháme na plechu ještě asi půl hodiny zaschnout. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba pečení: 12 minut

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

2

Makronky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vymícháme tvaroh se skořicí, vanilínovým cukrem a vyškrábanou dření z lusku. Náplň naneseme na spodní část poloviny makronek. Do středu naneseme brusinkový džem. Povrch zbylých makronek ozdobíme tubou a dozdobíme perličkami. Necháme krátce zaschnout a slepíme s druhou polovinou makronek.

Náš tip

  • TIP: Najemno namleté mandle je možné nahradit mandlovou moukou.