Flag

Mini dortíčky s kiwi

8 porcí
Jednoduché
35
Sladká tečka s Želatinovým ztužovačem Dr.Oetker vždy drží tvar.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
120 gmáslové sušenky kakaové (bez náplně)
2 PLrum
70 gmáslo změklé
Na náplň
6 kskiwi
700 gjogurt bílý polotučný (smetanový)
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Ještě potřebujeme
8 kskulatá formička bezedná nebo miska
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu rozdrtíme pomocí válečku sušenky, vložíme je do misky a pokapeme rumem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka.

2

Formičky rozložíme na podnos, rozdělíme do nich korpus a přitlačíme pomocí lžičky.

3

Pokud nemáme formičky, použijeme misky a vyložíme je potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraj misky. Korpus rozdělíme do misek a pomocí lžičky ho přitlačíme ke dnu.

4

Na přípravu náplně kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky překrojíme a vyložíme jimi obvod formiček nebo misek. V míse smícháme jogurt s cukrem a vanilkovým cukrem. V jiné míse připravíme želatinový ztužovač s vodou podle návodu na obale a ihned ho vmícháme do jogurtové směsi. Náplň opatrně nalijeme do formiček nebo misek tak, aby nám zakryla plátky kiwi. Formičky nebo misky uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny a necháme ztuhnout. Poté formičky odstraníme a z misek vyjmeme dortíčky pomocí potravinářské fólie na podnos. Povrch dozdobíme kousky kiwi.