Flag

Minimazance pečené v hrníčku

6 kusů
Jednoduché
40
Netradiční mazanec s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud nemáme žáruvzdorné hrnečky, můžeme použít formu na muffiny.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
dezertní skleničky

Přísady

Na těsto
400 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
75 gcukr
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
špetkasůl
150 mlmléko polotučné vlažného
100 gmáslo rozpuštěného
1 ksvejce slepičí
1 ksbílek
100 gkandovaná citrusová kůra
50 grozinky
Na potření
1 ksžloutek
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, vanilínovým cukrem, cukrem, kůrou a solí. Přidáme mléko, máslo, vejce a bílek a ručně vypracujeme dohladka. Přidáme citronát a rozinky a ještě krátce propracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vytvoříme váleček a rozdělíme ho na 6 stejných dílů. Hrnečky vyložíme papírem na pečení tak, aby asi 1 cm přečníval. Těsto naneseme do hrnečků a hrnečky položíme na plech. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Minimazance necháme zchladnout, poté vyklopíme.

Náš tip

  • Pokud nemáme žáruvzdorné hrnečky, můžeme použít formu na muffiny.