COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Moučníková bonboniéra

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Sladké překvapení

asi 12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Moučníková bonboniéra

Na těsto:

250 g máslo změkklé
170 g moučkový cukr
5 ks žloutek
1 PL rum
120 g hladká mouka
½ KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
100 g mandle nastrouhané
5 ks bílek

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
1 balení Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a rumem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, pudingovým práškem a mandlemi. Nakonec zlehka ručně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

2

Z těsta rozetřeme slabou vrstvu (zbytek si ponecháme) na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme (1 plát pečeme 5 minut )

Elektrická trouba: 220°C

Horkovzdušná trouba: 200°C

Doba pečení: asi 5 min.

3

Na upečený plát přidáme slabou vrstvu těsta a opět pečeme. Tento krok opakujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechno těsto.

4

Korpus necháme na plechu vychladnout, nejlépe přes noc. Poté ho nakrájíme na kostky.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kostky namáčíme v polevě (nebo je natřeme polevou štětečkem) a necháme je ztuhnout.

6

Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku rozválíme marcipán na moučkovým cukrem posypané pracovní ploše a formičkou vykrajujeme srdíčka, kterými zdobíme povrch kostek.

Nutriční hodnoty na recept Moučníková bonboniéra

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1699kJ
406kcal
2066kJ
493kcal
Tuky 28g 34g
Sacharidy 21g 26g
Bílkoviny 3g 3.6g
0 Záložka