COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mrkvové muffiny

(3)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

od zajíčka

12 kusů

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Mrkvové muffiny

Na těsto:

2 ks vejce
120 g cukr třtinový
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
½ KL Aroma vanilkové Dr. Oetker
1 PL javorový sirup
100 ml olej
180 g mouka polohrubá
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
mrkve středně velké
70 g ořechy vlašské

Na krém:

200 g máslo pomazánkové
90 g moučkový cukr
1 KL javorový sirup
asi ½ PL citrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
50 g máslo změklé

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, skořicovým cukrem, aroma, sirupem a olejem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, solí a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170°C

Horkovzdušná trouba: 150°C

Doba pečení: asi 30 min.

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, sirupem, citrónovou šťávou a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na vychladlé muffiny.

4

Na přípravu krému v míse vyšleháme pomazánkové máslo s cukrem, sirupem, citrónovou šťávou a máslem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na vychladlé muffiny. 4. Na ozdobení obarvíme ľ marcipánu červenou a žlutou gelovou barvou tak, abychom získali oranžovou barvu. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem vytvoříme váleček, který rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme mrkvičky. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou gelovou barvou a vytvoříme nať. Mrkvičky dozdobíme natí a naneseme na povrch krému. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Mrkvové muffiny

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1932kJ
461kcal
2038kJ
486kcal
Tuky 33g 35g
Sacharidy 30g 32g
Bílkoviny 3.8g 4g
0 Záložka