Flag

Muffiny Volská oka

12 kusů
Jednoduché
20
Muffinová jarní dobrota s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na náplň můžeme použít místo tvarohu také jogurt nebo zakysanou smetanu. Pro milovníky čokolády doporučujeme nahradit Muffiny čokoládovými s čokoládovými kousky Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Ještě potřebujeme
plech na pečení
Na těsto
1 baleníMuffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
110 mlvoda
40 mlolej
1 ksvejce slepičí
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
trochucitrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
1 balíčekŽelatina v plátcích Dr. Oetker
3 PLvoda
50 gmoučkový cukr
Na ozdobení
240 gkompot meruňkový (po odkapání)
1 balíčekDort-želé čiré Dr. Oetker
250 mlšťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
Picture - Muffiny s čokoládovými kousky Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vysypeme směs na přípravu muffinů do mísy, přidáme vodu, olej, vejce a připravíme podle návodu na obale. Pomocí dvou polévkových lžic naplníme těstem 12 papírových košíčků rozložených na plechu. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Upečené muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně smícháme v míse tvaroh, cukr a citrónovou šťávu. Dva plátky želatiny připravíme se 3 PL vody podle návodu na obale a vmícháme do tvarohové směsi.

4

Meruňkový kompot necháme na sítku odkapat, šťávu přitom zachytíme.

5

Povrch vychladlých muffinů potřeme náplní a ozdobíme půlkami meruněk.

6

Dort-želé připravíme se šťávou z kompotu podle návodu na obale. Pomocí štětce nebo mašlovačky jím potřeme povrch volských ok a uložíme do chladničky.

Náš tip

  • Na náplň můžeme použít místo tvarohu také jogurt nebo zakysanou smetanu. Pro milovníky čokolády doporučujeme nahradit Muffiny čokoládovými s čokoládovými kousky Dr.Oetker.