Flag

Nepečený jablečný dort

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Pečeme se Zlatým klasem
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
800 gjablek očištěných, na čtvrtky nakrájených
400 mlvoda
4 PLcukr
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
2 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 balíčkypiškoty dětské kulaté dětské
Na ozdobení
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu dortu do většího hrnce vložíme jablka, 200 ml vody, cukr a skořicový cukr a vaříme, dokud jablka nezměknou. Jablka rozmixujeme ponorným mixérem. Ve zbylých 200 ml vody vymícháme Zlaté klasy s vanilínovým cukrem. Přidáme k jablkům a ještě asi 2 minuty povaříme.

2

Dno dortové formy vyložíme piškoty a naneseme polovinu jablečné směsi. Na jablečnou směs rozložíme vrstvu piškotů a zalijeme zbylou jablečnou směsí.Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

3

Na ozdobení ušleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Odstraníme okraj formy. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a dort ozdobíme