Flag

Obláčkový dort s ovocem

asi 16 porcí
Středně obtížné
60
Citrónové potěšení
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
80 ghladká mouka
2 zarovnaných KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
60 gmáslo - změklé
2 ksvejce slepičí
Na ovocnou náplň
400 gsměs lesní ovoce
1 balíčekŽelatina v plátcích Dr. Oetker ( použijeme pouze 4 plátky)
3 PLvoda
trochucitrónová šťáva (asi z 1/2 citrónu)
50 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
Na smetanovou náplň
1 balíčekŽelatina v plátcích Dr. Oetker (použijeme 8 plátků)
6 PLvoda
150 gjogurt bílý polotučný
150 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
trochucitrónová šťáva (z 1/2 citrónu)
150 mlcitrónový likér (např.Limoncello)
500 mlsmetana ke šlehání 33%
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker  ( použijeme pouze 4 plátky)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker  (použijeme 8 plátků)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 18 minut

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho uvolníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očištěný okraj formy tak, že necháme formu otevřenou. Vznikne nám tak volný okraj široký asi 1 cm.

3

Na přípravu ovocné náplně necháme ovoce rozmrazit, poté ho pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Želatinu necháme nabobtnat s vodou podle návodu na obale. Do ovoce vmícháme citrónovou šťávu, cukr a vanilínový cukr. Želatinu vymačkáme, rozpustíme podle návodu na obale a ihned vmícháme do ovoce.

4

Na přípravu smetanové náplně necháme želatinu nabobtnat s vodou podle návodu na obale. V míse smícháme jogurt s cukrem, vanilínovým cukrem, kůrou, citrónovou šťávou a likérem. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinu vymačkáme a rozpustíme podle návodu na obale a vmícháme do ní 5 PL směsi. Poté želatinu ihned důkladně vmícháme do zbytku směsi. Zlehka vmícháme šlehačku, naneseme na korpus a uhladíme.

5

Do smetanové náplně ihned nalijeme ovocnou náplň a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Dort uložíme asi na 5 hodin do chladničky, nejlépe však přes noc.