Flag

Olivové spirálky

asi 12 kusů
Jednoduché
30
Fantastické slané spirálky z kynutého těsta se zaručeným výsledkem s Droždím Dr.Oetker  
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
špejle

Přísady

Na těsto
150 ghladká mouka
150 gmouka polohrubá
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
3 ksčesnek (prolisované stroužky)
2 PLolivový olej
220 mlmléko polotučné vlažné
olivy zelené a černé bez pecek
Na potření a posypání
1 ksvejce slepičí
lněná semínka
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s droždím a solí. Přidáme česnek, olivový olej a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut na teplém méstě kynout.

2

Olivy střídavě napícháme na špejle asi 2 cm od sebe.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 12 stejných dílů. Z každého vytvoříme váleček dlouhý asi 22 cm a každý váleček omotáme kolem špejle tak, aby mezi těstem byla vidět oliva. Spirálky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Každou pomocí mašlovačky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Spirálky necháme zchladnout.