COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ořechová roláda s kiwi

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Osvěžující dobrota pro tatínka

asi 1 roláda

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Ořechová roláda s kiwi

Na těsto:

4 ks bílek
4 ks žloutek
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 g ořechy vlašské mletých

Na náplň:

1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné studeného
60 g cukr
200 g máslo změklého
kiwi

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilínovým cukrem na nejvyšším stupni do pěny. Puding, sníh a ořechy vařečkou zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Doba pečení: asi 8 min.

2

Upečený plát vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Papír na pečení, na kterém se plát pekl, opatrně stáhneme. Plát stočíme i s papírem na pečení a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale, ale jen s 300 ml mléka a 60 g cukru. Puding za občasného míchání necháme vychladnout.

4

Kiwi oloupeme a napícháme na špejli.

5

Do másla zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni po částech vychladlý puding. Plát rozvineme a potřeme náplní. Na náplň položíme kiwi na špejli a roládu zarolujeme. Vyndáme špejli a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním roládu pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Ořechová roláda s kiwi

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 9654kJ
2303kcal
1418kJ
338kcal
Tuky 202g 30g
Sacharidy 110g 16g
Bílkoviny 21g 3.1g
0 Záložka