Flag

Ostružinové pohlazení

asi 16 porcí
Středně obtížné
30
Luxusní
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
50 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
75 mlmléko polotučné (vlažné)
75 gmáslo nebo margarín (změklé)
Na náplň
400 gostružiny
3 ksžloutek
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 gzakysaná smetana
2 zarovnané PLGustin bez lepku Dr. Oetker
Na bílkovou hmotu
3 ksbílek
100 gcukr
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s droždím. Přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, mléko a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.

2

Těsto na lehce pomoučené pracovní ploše ještě jednou krátce prohněteme, vyválíme a vložíme na dno vymazané formy. Na těsto naskládáme 350 g ostružin. Zbývajících 50 g odložíme na ozdobu.

3

Na přípravu náplně šleháme žloutky, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni asi 1 minuty do pěny. Vmícháme zakysanou smetanu a škrob. Náplň rovnoměrně naneseme na ostružiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Na přípravu bílkové hmoty ušleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha tak, aby při zkoušce nožem zůstal řez viditelný. Postupně na nejvyšším stupni vmícháme cukr. Koláč vyjmeme z trouby a bílkovou hmotu rovnoměrně rozetřeme na povrch. Pomocí lžičky vytvoříme malé špičky. Vložíme do trouby a dopečeme při teplotě uvedené v bodě 3. Doba pečení asi 15 minut

5

Koláč necháme mírně vychladnout na kuchyňské mřížce a odstraníme okraj formy. Dno formy odstraníme až po vychladnutí.

6

Povrch koláče ozdobíme ostružinami.