Flag

Pařížské čokoládové srdce s brusinkami

asi 12 porcí
Jednoduché
35
Čokoládové pohlazení pro zamilované
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma ve tvaru srdce (Ø 25 cm)

Přísady

Na krém
1 baleníPařížský dort Dr. Oetker (pouze balení na přípravu krému, součást balení)
500 mlsmetana ke šlehání 33%
Na těsto
1 baleníPařížský dort Dr. Oetker (pouze balení na přípravu korpusu, součást balení)
260 mlvoda
30 mlolej
2 ksvejce slepičí
Na potření a posypání
1 zarovnaná KLHolandské kakao Dr. Oetker
200 gdžem brusinkový
Picture - Pařížský dort Dr. Oetker (pouze balení na přípravu krému, součást balení)
Picture - Pařížský dort Dr. Oetker (pouze balení na přípravu korpusu, součást balení)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Směs na krém (součást balení Pařížského dortu Dr. Oetker) připravíme se smetanou podle návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, nejlépe přes noc, do chladničky.

2

Směs na korpus (součást balení Pařížského dortu Dr. Oetker) smícháme s vodou, olejem a vejci podle návodu na obale. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

3

Po upečení necháme korpus vychladnout a jednou podélně rozřízneme. 

4

Na spodní část korpusu rozetřeme brusinkový džem.

5

Vychlazený krém vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha. Polovinu krému naneseme na brusinky, uhladíme a přikryjeme vrchním dílem korpusu. Zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Na povrchu dortu nožem vytvoříme rýhovaný vzor a posypeme kakaem. Dort uložíme do chladničky.