COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pařížský motýlek

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

1.6. Zpestří každou dětskou oslavu

asi 16 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pařížský motýlek

Na krém:

1 balení Pařížský dort Dr. Oetker ( směs na přípravu krému)
500 ml smetana ke šlehání 33%

Na těsto:

1 balení Pařížský dort Dr. Oetker ( směs na přípravu těsta)
260 ml voda
30 ml olej
2 kusů vejce

Na ozdobení:

1 balíček Šlehačka v prášku Dr. Oetker
150 ml mléko polotučné studeného
1 balení Zdobení pestré Dr. Oetker
1 balení Perličky stříbrné Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Směs na přípravu pařížského krému svaříme se smetanou podle návodu na obale a necháme vychladnout.

2

Do směsi na přípravu těsta přidáme vodu, olej a vejce a připravíme podle návodu na obale. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 150°C

Horkovzdušná trouba: 130°C

Doba pečení: asi 35 min.

3

Upečený korpus necháme vychladnout.

4

Vychladlý pařížský krém nalijeme do vyšší nádoby a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Korpus podélně rozřízneme. Polovinou krému potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem a zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Dort uložíme do chladničky.

5

Na ozdobení připravíme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Dort rozkrojíme na poloviny a položíme na podnos zakulaceným okrajem těsně k sobě tak, abychom vytvořili křídla motýla.

6

Ozdobíme šlehačkou a zdobením dle vlastní fantazie.

Nutriční hodnoty na recept Pařížský motýlek

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1467kJ
351kcal
1008kJ
241kcal
Tuky 24g 17g
Sacharidy 29g 20g
Bílkoviny 5.4g 3.7g
0 Záložka